Öğrencilerimiz Muş Alparslan Havalimanı Teknik Gezisinde Sektörü Deneyimlediler

04.05.2024 09:52

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerimiz Muş Alparslan Havalimanı’na düzenlenen teknik gezide uygulamalı eğitimler aldılar.

Ulaştırma Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Okan Türk, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Program Başkanı Neslihan Demirel ve öğretim elemanı Öğr. Gör. Aykut Kaan Eren tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilerimiz sektördeki uygulamaları yakından deneyimlediler.

Dört faklı birimde uygulamalı eğitim alan öğrencilerimize ilk eğitimi HAVAŞ (Hava Alanı Yer Hizmetleri A.Ş)  İstasyon Şefi Bekir İnci ve havalimanı personeli olan mezun öğrencilerimiz Rozerin Tutuş, Elif Karayel ve Zeynep Güven verdi. Öğrencilere burada HAVAŞ tarafından verilen hizmetler detaylı bir şekilde aktarıldı. Eğitimde yolcu hizmetleri, harekât ve ramp departmanları gibi kritik alanlar öğrencilere ayrıntılı bir şekilde açıklandı ve yer hizmetleri ekipmanları tanıtıldı.
Sonrasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi personeli Apron Memuru Haydar Ali Kılıç rehberliğinde DHMİ'ye ait hangar ziyaret edilerek kurumun karla ve vahşi yaşamla mücadele konusundaki çalışmaları öğrencilere detaylı bir şekilde aktarıldı. Hangar tanıtımının ardından Aircraft Rescue and Fire Fighting Merkezinin (ARFF) faaliyetleri ve kullanılan araçlar tanıtıldı.
Eğitim sonunda ise teknik birim olan kule ziyareti gerçekleştirildi ve kule personeli öğrencilerin sorularını yanıtlanarak kule işleyişi hakkında bilgiler verdi. Ayrıca öğrenciler, VF4242 sefer sayılı Ankara-Muş uçağının inişini kuleden izleme fırsatı buldular.
Eğitime katılan öğrencilerimiz personel olarak görev yapan mezun öğrencilerimizle de sohbet ederek onların deneyimlerini dinlediler.
Program Başkanı Öğr. Gör. Neslihan Demirel, eğitimin düzenlenmesine destek veren Muş Valisi Avni Çakır’a, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican’a, Rektör Danışmanı ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Özalper’e şükranlarını sunduklarını ayrıca düzenlenen bu eğitime verdikleri destek için başta Havalimanı Müdürü Saim Şentürk olmak üzere ziyaret sırasında öğrencilerle bilgi ve deneyimlerini paylaşan THY Muş İstasyon Müdürü Mesut Aybakan’a, Havaş İstasyon Şefi Bekir İnci’ye ve ziyaret boyunca öğrencilere eşlik eden DHMİ Apron Memuru Haydar Ali Kılıç’a teşekkürlerini sunduklarını dile getirdi.