ULAŞTIRMA HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

Üniversitemiz ve HAVAŞ İş Birliği Kapsamında Seminer Gerçekleştirildi

05.01.2024 07:18

Muş Alparslan Üniversitesi ve HAVAŞ iş birliğiyle Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı ögrencilerine yönelik "Yer Hizmetleri Semineri" gerçekleştirildi.

Muş Sultan Alparslan Havalimanı'nda faaliyet gösteren yer hizmetleri şirketi HAVAŞ, Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü iş birliğiyle düzenlenen yer hizmetleri semineri ile öğrencilere sektörel bilgiler sunularak, kariyer perspektiflerini güçlendirmelerine katkıda bulundu.

Öğr. Gör. Neslihan Demirel koordinatörlüğünde düzenlenen seminer, HAVAŞ İstasyon Şefi Bekir İnci'nin ekip liderliğinde gerçekleştirildi. Seminer, Bekir İnci'nin havacılık sektöründe köklü bir yer hizmeti şirketi olan HAVAŞ'ın tanıtımıyla başladı. Ardından Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programımızın ilk mezunlarından olan Rozerin Tutuş, kendi departmanı olan yolcu hizmetlerini tanıtarak sektördeki deneyimlerini paylaştı. Daha sonra Harekat Departmanı'nda görev yapan Harekat Memuru Kübra Cansu Kanşıray ve Ramp Departmanı Ramp Ekip Sorumlusu olarak çalışan Alpaslan İçyer ise kendi alanlarına dair önemli bilgileri öğrencilerle paylaştı. Konuşmacılar, HAVAŞ'ın kapsamlı tanıtımı, kariyer olanakları, yer hizmetleri faaliyetleri ve departman ayrıntılarını paylaştıktan sonra, seminerin ikinci bolumunde ögrencilerle soru-cevap yapıldı.

Seminer sonunda konuşmacılara Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Okan Türk tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. Ayrıca Türk, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu seminerle üniversite öğrencilerine sektördeki fırsatları ve kariyer olanaklarını daha yakından tanıtmak istedik. Ayrıca yer hizmetlerinde köklü bir kuruluş olan HAVAŞ ile birlikte, genç yetenekleri sektörle buluşturmak ve onlara doğru kariyer adımlarını atmalarında destek olmak amacıyla bu etkinliği düzenledik." dedi.