Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programından Muş Sultan Alparslan Havalimanı Gezisi

08.12.2022 08:52

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerinin teorik olarak derslerde işlemiş oldukları havacılık ile ilgili konuları havalimanı ortamında uygulamalı olarak görebilmeleri amacıyla Muş Sultan Alparslan Havalimanı'na gezi gerçekleştirildi.

Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı 1. sınıf öğrencilerine yönelik Muş Sultan Alparslan Havalimanı’na eğitim amaçlı gezi düzenlendi. Geziye Ulaştırma Hizmetleri bölüm öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Aykut Kaan Eren ve Öğr. Gör. Banu YILMAZ eşlik etti. Gezi kapsamında öncelikle öğrenciler yolcu kabul işlemlerini yerinde görerek tecrübe etme imkânı buldular. Daha sonra uçakların hazırlık ve yolcu alım işlemlerini yerinde görebilmek amacıyla aprona geçildi. Öğrenciler havalimanı personelleri ve Öğr. Gör. Banu YILMAZ’ın yapmış oldukları sözlü sunumlar eşliğinde bütün işlemleri yerinde uygulamalı olarak öğrendiler. Türk Hava Yolları Muş İstasyon Müdürü Mesut AYBAKAN' a gezi için sunmuş oldukları katkılardan dolayı teşekkür edildi ve gezi sonlandırılarak üniversiteye geri dönüldü.